petak, 29. listopada 2010.

                                                 Postići sjaj dlake kod pasa ☺

1. Hranite ih kvalitetnom psećom hranom. Što vaš pas jede, utječe na njegovo zdravlje. Hrana vašeg psa treba imati, uz proteine, vitamine i minerale. Kako biste saznali koja hrana je najbolja za vašeg psa, razgovarajte sa vašim veterinarom. On vam može reći koji tip hrane je najbolji za zdravlje vašeg psa . Kupnja najjeftinije hrane u dućanu nije dobra ideja.


2. Pobrinite se da dobiva vitamine. Omega 3 masne kiseline pomažu u postizanju sjajne dlake vašeg psa. 


3. Voda, voda, voda! Vaš pas neće imati sjajnu dlaku, ako nema zdravu kožu; voda je osnova za zdravog psa. Pobrinite se da vaš pas ima pristup čistoj vodi kada on želi. Svejedno je boravi li vaš pas unutra ili vani, razmislite da van stavite više posudica za vodu. Ako iz jedne posude sve popije ili je prevrne, tada ima pristup drugoj. Često perite njegovu posudicu za vodu da spriječite rast bakterija, pobrinite se da napunite njegovu posudicu svježom vodom više puta dnevno.
4. Vježba je jedna od najvažnijih stvari koje vaš pas treba. Vježbom se oslobađa kisik. Kisik doprinosi zdravoj  koži. Vježbom će i vaš pas biti sretniji. Radovati će se vremenu koje će provesti sa vama, a vratiti će se kao sretan pas.

5. Često četkajte vašeg psa. Ne biste vjerovali koliko svakodnevno četkanje može utjecati na vašeg  psa mentalno i fizički. Četkanje često može zamijeniti pranje. Također se rješava neželjenih dlaka. Nakon što ste se riješili dodatne, mrtve dlake , dlaka vašeg psa biti će sjajnija. Četkanje ne skida prirodna ulja iz kože, tako da je sjajna alternativa za pranje.
6. Rutinsko pranje. Međutim, kupanje vašeg psa često zapravo će uzrokovati oštećenja na njegovoj dlaci. Obično, pas ne bi trebao biti okupan više od dva puta mjesečno, ali to ovisi o pasmini. Ako pasmina zahtijeva često uređivanje, onda se može oprati više od dva puta mjesečno. Ako ne možete kupati svog psa redovito, tada ulažite u kvalitetu šampona. Tu su i šamponi za pse koji mogu dodati sjaj njegovoj dlaci.

Nemojte očekivati da će dlaka vašeg psa postati sjajna preko noći! Svom psu možete pomoći tako da se pobrinete da je zdrav. Zdrav pas ima zdravu kožu, što dovodi do sjajne dlake. On treba jesti kvalitetnu hranu, uz puno vode. Vježba je također važna za njegovo zdravlje. Nemojte kupati svog psa često. Umjesto toga, četkajte ga dnevno da biste maknuli dodatnu dlaku i prljavštinu. Uz malo strpljenja, njegova dlaka će sjajiti.


1 komentar:

  1. Trudim se hraniti svog psa zdravom psećom hranom, ovdje sam naišla na zanimljivu ponudu hrane. pseća hrana

    OdgovoriIzbriši