četvrtak, 11. studenoga 2010.

                                                     IDEALNI PSI ZA ŽIVOT U STANU ☻ 

Živite u stanu, te tražite idealnog psa za Vas? Ovdje je lista najpoželjnijih za život u stanu.
Nisu sve pasmine idealne za život u gradu. Neke pasmine imaju veliku potrebu za tjelesnom aktivnošću, neki su skloni lajanju, a neki su preveliki za stan. Samo zato što živite u gradu ne znači da vam kućni ljubimci moraju biti glodavci, ribice, papige ili mačka. Postoje mnoge pasmine koje su kao stvorene za život u stanu, a mi Vam je predstavljeno „TOP 6!".
                                                              1. Labrador retriver
Najpopularnija  pasmina u SAD-u. Labrador retriver je broj 1 za stanovnike gradova, pokazuju ankete provedene u Americi. Ova pasmina ima kratku dlaku, te se lako održava. Labrador je izuzetno tolerantan s ljudima.

                                                                       2. Pudl
Toy pudl, točnije najmanja vrsta pudlica. Idealni su za život u stanu, prvenstveno jer nisu veliki, te se ne linjaju. Za održavanje lijepog izgleda potrebno je šišanje par puta godišnje. Pudl je 2. najinteligentnija pasmina, te samim time lako se dresiraju. Privaženi su vlasnicima.
                                                                   3. Bichon frisé
Bichon frisé je mali pas, kockaste građe, visine 25-30 cm, a teži 4-6 kg. Živi od 16 do 18 godina. Izuzetno je inteligentan, živahan, te blag i veseo. Ne linja se, ali potrebno je svakodnevno četkanje. Sve ove karakteristike čine ga idealnim kućnim ljubimcom.

                                                                         4. Jazavčar
 Jazavčari su jako minijaturni, te samim time imaju veliku prednost za život u gradu. Za razliku od ostalih pasmina ne zahtjevaju duže šetnje. Međutim, prilično su glasni, te bi dresura bila nužna. Skloni su debljanju, te je po njima „Hot Dog" dobio ime.

                                                                5. Francuski buldog
 Francuski buldog je pasmina uzgajana prvenstveno za život u gradu. dlaka im je kratka, a potrebno im je dnevno čistiti nabore na licu. Jako su razigrani. Unatoč njihovoj tvrdoglavnosti lako svladaju dresuru. Upravo radi ovih karakteristika danas su u gradovima jako popularni.

                                                                    6. Talijanski hrt
Vrlo su zaigrani, nježni, pametni, te ne laju mnogo. Uz redovnite šetnje imaju velike prednosti za gradski život. Spada među najotpornije pasmine, te ima najduži životni vijek od svih hrtova. Zanimljivo je spomenuti da ih je Frederik Veliki imao čak 40. Jako su brzi, te postižu brzinu od 42 km/h.

Izvor: Revija.in

Nema komentara:

Objavi komentar